Helm Op Fluo Top

Gepubliceerd op  wo 17 okt 2018
Tussen de herfst- en krokusvakantie doen we mee met het Helm Op Fluo Top project. Kinderen verzamelen zoveel mogelijk stickers op hun spaarkaart waarmee ze leuke beloningen kunnen verdienen. Ze krijgen een sticker als ze fluokledij dragen en ook het dragen van een fietshelm is een sticker waard.

Helm Op Fluo TopĀ is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor leuke beloningen en prijzen.

Dit schooljaar kunnen leerlingen met hun volle kaart opnieuw gratis naar het Serpentarium in Blankenberge en naar ZOO Antwerpen of Planckendael. Verder vallen er ook een aantal klasuitstappen te winnen.

Naast deze fijne beestenboel zijn er nog andere leuke beloningen en prijzen, van toppers zoals Nutcase en gofluo.

Wie zichtbaar is op de weg, is minder kwetsbaar in het verkeer. Ook de fietshelm kan levens redden. Helm Op Fluo Top helpt scholen daarom bij het stimuleren van fluokledij en fietshelm. Zo gaan meer leerlingen zichtbaar en beschermd de baan op. Belangrijk, zeker tijdens de donkerste maanden van het jaar.