Kleuterschool

In GBS Octopus zitten net iets meer dan 100 peuters en kleuters. We hebben 5 kleuterklassen.

Instapklas

KA: Samen met kinderverzorgsters Frieda en Martine onthaalt juf Natasja de instappertjes. De 2,5- jarigen maken voor het eerst kennis met onze school, hun klasgenootjes, leren samen spelen en delen, ... Juf Natasja probeert nieuwe woordjes en begrippen (de dagen, dagindeling, het weer, ...) aan te leren. Samen met juf Natasja mogen ze knutselen, zingen, ... en vooral veel plezier maken en spelen!

Hotelklassen

KB, KC, KD en KE: bij juffen Sofie / Lara, Petra, Marijke / Lara, en Ellen / Kirsten bieden wij "hotelklassen" aan. Dit betekent dat de 3-, 4- en 5-jarigen (garnaaltjes, zeepaardjes en haaien) samen zitten. Iedere leeftijdsgroep zit in gelijke aantallen verdeeld over de 4 klassen. De juffen bieden onderwijs afgestemd op ieders kunnen en iedere leeftijdsgroep. Het grote voordeel voor de kinderen is dat ze kunnen leren van elkaar en kunnen spelen met de leeftijdsgroep die zij zelf kiezen.

De kleuterjuffen van KB, -C, -D en -E werken vooral ervarings- en ontwikkelingsgericht, veelal vanuit de interessepunten van de kinderen zelf. Ieder kind is uniek.

Wij geloven dat we met deze hotelklassen de talenten sneller en beter kunnen bovenhalen uit ieder kind. De kinderen leren veel van elkaar en krijgen op ieders maat en niveau leerstof en vooral vaardigheden aangereikt.

Zorgjuf

De zorgjuf biedt extra zorg en hulp aan aan de kleuters die bv. moeilijker spreken, motorisch een beetje minder lenig zijn, nog niet de juiste pengreep beet hebben, ...

Onze haaien (5-jarigen) krijgen ook schrijfdans aangeboden. Zo leren zij al vlot de schrijfbewegingen. Ook gaan de haaien vanaf nieuwjaar al af en toe naar het eerste leerjaar om kennis te maken met de lagere school.